top of page

KENNEL RED CALLUNA'S

Red Calluna's kennelin takana toimin minä, Emilia Kanerva. Oma kiinnostukseni koiria kohtaan alkoi alakouluikäisenä, kun lapsuudenkotiini muutti basset hound uros nimeltään Putte. Putte valloitti sydämeni ja rakkauteni koiria kohtaan juontaakin juurensa jo niiltä ajoilta. Sittemmin perheeseemme on kuulunut mäyräkoira uros Teddy ja meille kodinvaihtajana tullut kultainennoutaja narttu Fifi.

 

Ensimmäinen ihan oma koirani oli faaraokoira uros Aton (Pareesa Aton Sa Ruu), joka tuli minulle loppukesästä 2008 heti saavutettuaan luovutusiän eli 7 viikon ikäisenä. Aton olikin syy miksi rakastuin rotuun ja miksi hankin toisenkin eli Islan ja miksi aloin oikeastaan kasvattamaankaan. Atonia en kuitenkaan valitettavasti voinut miettiä koskaan jalostukseen käytettäväksi sen sairastuttua aivokalvontulehdukseen pentuna. Atonin kanssa sain mahdollisuuden tutustua vinttikoirien juoksulajeihin, jotka hyvin nopeasti veivät meidät molemmat mennessään. Hyvällä vietillä varustettu koirani juoksi jokaisen kisansa kuin ensimmäisensä; aina täynnä intoa ja sata lasissa. Atonin kanssa pystyimme kisaamaan ihan loppuun asti ehjänä. En olisi voinut toivoa parempaa koiraa, jonka kanssa sukeltaa näiden vauhdikkaiden lajien saloihin.

Atonin ollessa 5-vuotias, toimme Norjasta hänelle kaveriksi faaraokoiraneitokaisen Islan (Bazinga A Song Of Ice And Fire). Olin katsellut jo pitkään pentua ja elämäntilanne oli otollinen keväällä 2013 jolloin meille tuli kauan odotettu pentu taloon. Juoksulajeista oli tullut minulle Atonin kanssa erittäin rakas harrastus, joten odotin innolla pääseväni tositoimiin tämän jo pentuna silminnähden lupaavan pippurisen tytön kanssa. Islasta kuoriutui vertaansa vailla oleva juoksija ja hän onkin mm. voittanut useita ratajuoksun mestaruuksia ja juossut monia rataennätyksiä. Isla on ollut niin huikea juoksija että se on hävinnyt vain kaksi kertaa ja nekin on johtunut hänen valeraskaudestaan. Lopulta myös näyttelypuoli tuli tutuksi tämän kaunottaren kanssa; Islan suurimpia saavutuksia ovat vuonna 2016 BIS-voitto SFK:n erikoisnäyttelystä sekä BIS-3 sijoitus Helsinki Winner -näyttelystä. Tämän koiran kanssa on saanut nauttia menestyksestä ja palkinnoista, sen voin sanoa!

 

Näiden kahden myötä rakastuin rotuun ja tuntui, että minulla olisi annettavaa niin uusille kuin vanhoille faaraokoirien omistajille ja pieniin rotuympyröihin. Ajattelin, että aktiiviselle, aidosti kiinnostuneelle ja välittävälle kasvattajalle olisi farkun mentävä kolo. Olen suorittanut hyväksytysti Suomen Kennelliiton kasvattajan peruskurssin ja allekirjoittanut heidän kasvattajasitoumuksen. Olen myös Suomen Faaraokoirat ja Ibizanpodecot ry:n jäsenkasvattaja sekä Helsingin Vinttikoirakerhon ja Luhtilaukkaajien jäsen. Tarkoituksenani on kasvattaa pienimuotoisesti kainalokavereita ystäviksi kotisohvalle ja seuraksi lenkkipoluille. Perusarkeen soveltuvia terveitä koiria harkituista yhdistelmistä. Pidän luonnetta ja terveyttä tärkeänä osana kokonaisuutta ja olen teettänyt terveystutkimuksia käyttämilleni koirille. Myös kasvatinomistajani ovat tutkineet koiriaan kattavasti.

Asumme Espoossa ja nelijalkaisiin perheenjäseniimme kuuluu tällä hetkellä kaksi faaraokoiraamme Isla ja Elvi. Totuttelemme uuteen pienempään laumaamme ilman Atonia sillä keväällä 2020 jouduimme jättämään hyvästit hänelle. Kotonamme laumanvahvistuksina vierailevat milloin siskoni faaraokoirat Shiva ja Vihtori, Islan sisko Halla taikka joku omista kasvateistani. Harrastamme melko aktiivisesti vinttikoirien juoksulajeja sekä näyttelyitä ja elämme muutenkin suht aktiivista elämää. Etenkin juoksulajeja kohtaan tunnen suurta intohimoa ja olemmekin matkustaneet vuosittain myös ulkomaille kilpailemaan ja näyttelyihin. Kaikista mukavinta ajanvietettä punanenieni kanssa on kuitenkin samoilla metsissä vapaana. Mutta kaikki touhuaminen on aina mukavaa farkun kanssa ne kun niin innostuu aina yhdessä tekemisestä!

 

Ensimmäinen kasvattamani faaraokoirapentue syntyi huhtikuussa 2017. Laumamme kasvoi pentueen syntymän jälkeen yhdellä, kun Elvi (Red Calluna's Elysée) jäi kotiin. Elvin kanssa suunnitelmissa on niinikään harrastella juoksulajeja sekä koiranäyttelyitä. Koirat ovat meille rakkaita perheenjäseniä ja elävät samoissa tiloissa kanssamme. Haluankin pitää koiramäärän hillittynä, sillä minulle on tärkeää, että jokainen koiristani saa nauttia yhteisistä aktiviteeteista, huomiosta ja läheisyydestä. 

bottom of page