top of page

6.9 Euroopan ratamestaruus 2019 Gelsenkirchen, Saksa

Lähdettiin matkaan Islan ja lapsiensa Taavin ja Adelen kera. Myös Vihtorin piti lähteä mukaan mutta yksi matkaseuralainen perui lähtönsä niinpä yksi koira joutui jäämään pois matkalta.

Kotiin tuomisina oli voitto ja vitossija!

Ensimmäisen aikajuoksun jälkeen näytti siltä että kaikki kolme olisi finaalissa mukana. Taavi oli toisiksi nopein ja Isla kolmanneksi nopein alkueräjuoksun jälkeen ja Adele kuudes. Olimme kuulleet että toista aikajuoksua ei olisi mutta sitten kuitenkin se oli.

Toisessa aikajuoksussa Taaville tuli diski. Itse en nähnyt juoksua ja kuulin suomalaisilta että Taavin ei olisi heidän mielestään kuulunut saada diskiä vaan toisen uroksen joka juoksi kylkeen jolloin Taavi oli kääntänyt päätä jatkaen oitis matkaansa ja voittaen lähdön. Pään kääntämisestä tuli diski, harmitti koska Taavi olisi voinut vaikka voittaa koko kisan!

Finaaliin pääsi toisiksi kovemmalla ajalla Isla ja kuudenneksi kovimmalla ajalla Adele. Isla sai hyvän lähdön ykköskopista ja piti paikkansa loppuun asti ja Adele nousi sijalle viisi. Niin hienoa että Isla vielä 6,5 vuotiaana jaksoi pinkoa nuorten joukossa voittoon ja että tytär Adele joka ei ollut täydessä terässä valeraskauden jälkeen sijoittui viidenneksi! Tämä oli Islan viides vuosi putkeen kun se voitti EM/MM ratakisat, uskomaton kiitäjä tuo veteraani-ikäinen tyttöni jonka kanssa on saanut nauttia menestyksestä jo pitkään. Alkaa olla muiden aika...

Upeat yksittäiskuvat otti Veera Meisalmi

bottom of page